tirsdag, februar 27, 2024
ForsideTræværkstedSvævestøvsfilter - lav det selv

Svævestøvsfilter – lav det selv

Så blev der for meget støv i værkstedet, især når man pudser det træ man arbejder med. Jeg bruger ofte min båndpudser, excentersliber eller lige pudser det sidste i hånden og det støver helt vildt.

Jeg har før set disse hjemmelavede filter på YouTube og tænkt på at det kunne jeg da også lave, så i gang med lidt indkøb af materiale.

  • 12 mm krydsfiner plade
  • 1 stk bordventilator
  • 2 stk filter – 1 stk g4 filter (grov filter) og 1 stk f7 filter (fin filter)
  • Lidt lim og dykkersøm som jeg havde på lager

Så blev der målt op og savet krydsfiner på min bordrundsav, lidt fejlmålinger hist og pist, men jobbet blev klaret til sidst. Så blev limet sammen og banket søm i og lidt skruer blev også skruet i.

Jeg fik lavet et lille låg hvor filtrene sidder, så jeg nemt kan tage dem ud og puste dem rene eller når de skal skiftes.

Så skulle den bare afprøves, men havde problemer med at køre med begge filter i på samme tid, da bordventilatoren ikke ville suge kraftigt nok til, at der kom nok luftgennemstrømning. Så bordventilatoren blev udskiftet med en kanalventilator og det hjalp, nu bruges begge filtrer og den suger godt.

Update:

Så kom den sidste finish på. Den fik en styring på luften som blæses ud, så den blæser nedad nu og så blev den malet sort.

Jakob
Jakobhttps://hobbygaragen.dk
En glad gør det selv amatør med en bred vifte af hobbyer. Alt fra at arbejde i træ i mit lille værksted, til at lege med Smart Home og se om det nu også er så smart. Har længe lavet lidt hobby hjemmesider og når jeg rigtig skal lege bliver det med fjernstyret biler.
RELATED ARTICLES

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Most Popular

Recent Comments